Saturday, January 23, 2010

КОФЕР 2 (тридесет други наставак)



Али, ко је клонирао Ћоравог Била?


Мислили су да ће бити пресрећан због тога што сад поново има два ока, али јок! К5-алфа, од миља звани „вирус Содоме и Гоморе“, први је успоставио, додуше рудиментарну, транслациону мрежу људске подсвести – преводиву на ниво необјашњиве подсвесне иницијативе (што је, опет, равно „авантуризму“). К5-алфа је засејан у огромној количини (због тога што је сматран „безопасним“ – по здравље људи). Замишљено је да буде обичан релеј. „Жица“ у најгорем случају, „резонатор“ – у најбољем. Он то и јесте – али и више од тога. Но, то „више“ је – подсвесно. Подсвесним се сматра оно што није „видљиво“ или „артикулисано“ у „свести“. Свест и није ништа друго до ли оно „освешћено“.

А подсвесно? Чисти потенцијал? Неуређени „хаос“? Садржај без контекста?

Назад на К5-алфу... Он (мноштво) и даље служи као систем релеја онима из К-лаб-а. С те, „видљиве“, стране, К5-алфа се уклапа у систем праћења „мисли“ оних који су њиме „заражени“, али друга страна огледала је „надзирачима“ и даље „невидљива“. Та друга страна је, међутим, свест за себе, организована по „вирусном“ принципу и она је „онострани“ К5-алфа – умрежена подсвест свеопштег људског искуства. („Нулто“ поље.)

Да скратим. Људско подсвесно је „вакуум“. Што је већи вакуум то је већа животна сила људског рода – али по високу цену свеопштег незналаштва. Због тога се ради на заглупљивању маса, изолацији свезналаца, а у великој мери и на истребљењу „неподобних модела“ људи, како би се одржала идеја „људског“ као огромног, неистраженог „потенцијала“. Овај потенцијал треба једноставно превести у савршено уређено људско мноштво (друштво). То је основна ствар. Што глупљи људи – то већи потенцијал.

У Лаб-К је створен (заправо стално се модификује и унапређује) уређај, локално назван „црна кутија“, који у себе скупља људску подсвест (преко умрежених К5-алфа вируса). „Црној кутији“ је придодат уређај за шифровање-дешифровање, који потенцијал преводи у „личности“, заправо „типове“, с придодатим личним „историјама“ (ради историјског континуитета). Мада, неки су већ одавно питају чему уопште такав континуитет, кад је ионако све осуђено на пропаст?

Модел киб-вируса К-10-Г је само једна од матрица у коју се утискују овако дефинисане „личности“.

Постоји (иако сторниран) и модел К-10-Ћ. Бил.

Несрећа је пратила покушаје реанимације (ресурекције) Ћоравог Била.

Научник-техничар, Ралф, који је, иначе, скоро-геније, задужен за реинкарнацију ЋБ, посумњао је на крају да К5-алфа, чим почне да развија своју мрежну матрицу (а која не ступа – не би требало – у интеракцију с органским процесима) одједном губи своју проводљивост. Или га отисак ЋБ на неки начин неутралише, или К5-алфа, из неког свог разлога (уколико је тако нешто уопште могуће – а што да не?) „одбија“ да оживи покојног Ћоравог Била (а могло би се наћи разлога за то).

Има ту нешто што Ралф не зна.

У тренутку освешћења у свом новом (право речено – узурпираном) телу, ЋБ је моментално пренесен у другу врсту континуитета-сингуларитета, тако да је „ново“ тело једва успело да отвори очи, али залуд. Лишено „сопства“ – умрло је. И тако – двадесетак пута (што је веома скупо.) Стоп!

Ћ. Бил је „присуство“ које се просто може описати као: зубало, ждрело и огромно, згужвано црево у којем сажвакана и прогутана храна остаје заувек да се вари, све док се не претвори у плин који ужасно базди (сулфонметан).

Црево без отвора на другом крају.

Због тога је сторниран.


(наставиће се)