Saturday, January 31, 2015

КВАНТНИ СКОК





КВАНТНИ СКОК

Квантни скок се догађа када се сакупи довољно знања за стварање новог односног склопа (референтног система).
Ово се доживљава као да су се „отвориле очи“.
Сакупљање знања „гарантује“ већу слику.
Постоји збуњеност око тога шта је знање.
Незналачки став јесте да је знање релативно. Ово је због тога што се систем вредности заснива на слободном избору. Идеја слободе заснива се на чулном „увиду“ који се преводи као истина – али наша чула (која позирају као увид) никада не добављају истоветни исход, тако да се мора увести толеранција. Толеранција на латинском значи – патња.
Тако, наука је заснована на претпоставкама и консензусу. Последица тога је – релативна истина.
Овде кажем наука, јер је у функцији глупости. Тако, питање је увек отворено – шта је истина. Глупаци побеђују!

Корен незнања је у погрешној идеји – система. Претпоставља се да је могућа таква ствар као – Савршени или Идеални систем (изоловани систем, што је научна истина).
Примамљивост ове идеје је веома јака, она обећава „куле и градове“. Савршени систем ће разрешити СВЕ проблеме. Бог има План. Итд.
Али, не постоји Идеални систем. Да би се било шта десило мора да постоји извор енергије, а пошто је Природа један бескрајни „континуум“ простора/материје, једна ствар увек краде (профитира) енергију од друге. То је аутоканибализам на делу у оквиру „бескрајног система“.
Израз овога, у људском свету, јесте – држава. Држава је „изоловани систем који жели то да буде“. Краљ жели да буде изолован од размене, он само хоће да узима, а ако треба да даје онда је то његова – милост.
Да би се начинио квантни скок, човек мора да схвати како све ово ради. Просто кретање кроз довољно опција неће створити други свет (референтни систем). Мора се престати са слеђењем информација које добављају чула (уистину, то се погрешно назива „intelligence agency обавештајна агенција“).
Одлучно делање је да се буде отпоран на информацију.

Информација КАЛЕИДОСКОПА
Тражити смисао у калеидоскопској слици је очигледно глупо. Ипак, људи се односе према свету с истом грешком. Они учитавају (пројектују) поредак (идеју савршеног система) на калеидоскоп. То се своди на клеветање хаоса. Хаос се оптужује за све проблеме. (Хаос = Смрт)
Људи виде поредак у животу. Живот се храни животом, итд. То је аутоканибализам. Све је то у реду, јер ми смо развили „филозофију“ оправдања (законе који правдају сваки злочин). То се зове – Поредак.